АБВ се отказа от генерал Радев

АБВ се отказа от генерал Радев
Хората на Първанов обвиниха БСП в страхливост

АБВ няма да подкрепи кандидат за президент на ръководството на БСП генерал Румен Радев и ще предложи на своите избиратели алтернатива. Това съобщи зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин. Решението е взето от изпълнителното бюро на АБВ днес. „С решението си да прекрати разговорите с АБВ за общо явяване на изборите, БСП подаряват тези избори на ГЕРБ“, посочи Калфин. По думите му това решение показва страх у БСП да поемат отговорност.

Решението е политически некоректно, обявиха още от АБВ. От там смятат, че то е взето еднолично от лидера на БСП  Корнелия Нинова. Вчерашното решение на „Позитано“ ми напомня, че очевидно здравите сили победиха здравия разум, бе категоричен председателят на АБВ Георги Първанов.

До няколко дни АБВ ще реши как ще участва в изборите. Вчера от БСП обявиха, че прекъсват преговорите с АБВ за обща коалиция за предстоящите президентски избори. Решението дойде от червените редици след заседание на ръководството на партията, а формалният повод – подготвеният от АБВ проект за коалиционно споразумение.

  • абв
  • президентски избори

    Източник: Nbox.bg