Чакат още трусове в Италия

Чакат още трусове в Италия
Започна спешна кръводарителска акция

Според директора на италианския институт по геология и геоинженерство Паоло Месина нови земетресения като това от тази нощ в Централна Италия са напълно вероятни. „Засега нямаме достатъчно информация, но става дума за сеизмична активност на обширна територия в централната част на страната. За жалост нови подземни трусове са напълно възможни“, заяви експертът.

Според последни данни 14 души са загинали, а най-силно са пострадали градовете Акумоли, Амтриче, Поста и Аркуата дел Тронто в област Лацио.„В момента на разсъмване, виждаме, че ситуацията е дори по-ужасяваща отколкото се опасявахме“, заяви кметът на Акумоли Стефано Петручи. Той добави, че са разрушени много домове, а „хората под руините не дават признаци на живот“.

Кметът на Амтриче Серджио Пироци съобщи, че има активизирани свлачища. „Основната ни цел е да спасим колкото се може повече хора. Чуваме гласове от развалините“, подчерта той. Италианската асоциация на кръводарителите призовава гражданите на страната да даряват кръв за пострадалите 

  • италия
  • земетресение

    Източник: Nbox.bg