Тайните сборища на Бялото братство

Тайните сборища на Бялото братство
Къде, освен край Бъбрека, се събират последователите на Петър Дънов?

Членовете на Бялото братство посрещнаха своята Нова година край рилското езеро Бъбрека миналата седмица. До неделя последователите на Петър Дънов играха магическия танц паневритмия високо в планината, а вчера се прибраха по родните си места. Те обаче ще продължат да се срещат всеки ден на специално определени места в градовете, където живеят. Nbox ви разказва за тайните сборища на дъновистите.

В София последователите на Учителя се срещат на няколко места, но задължително рано сутрин. Те играят паневритмия в гората до Телевизионната кула, недалеч от гроба на Дънов, както и в Западен и Южен паркове. През лятото и пролетта в неделята задължително се изнасят на поляна край Симеоновските езера.

В Пловдив Учителят е изнасял няколко беседи във Военния клуб. В квартал Прослав преди години се заселват и в момента продължава да живее голяма общност от последователи на Бялото братство. Заедно с последователи на Лев Толстой те са образували комуна от хора, които прилагат правилата за природосъобразен начин на живот. Една от емблемите на учението на Учителя е посрещането на слънцето сутрин рано, като жителите на града го правят най-често на хълма Бунарджика.

В Бургас дъновистите си дават среща в Морската градина, на закътана поляна недалеч от мястото, където се провежда фестивала на пясъчните фигури. Мястото е почти в центъра, но добре скрито от дърветата. И зиме, и лете, последователите на Дънов, облечени в бяло, играят паневритмия под звуците на цигулка.  

Във Варна Бялото братство също се събира в Морската градина, недалеч от Летния театър, но в неделя мястото се сменя. Тогава жителите на морската столица, които споделят възгледите на Дънов, танцуват на специална поляна в братски център „Лозето”, който разполага още с градини, салон за срещи и кладенец за вода.   

  • петър дънов
  • бяло братство

    Източник: Nbox.bg