Пускат частично „Черни връх“ в края на септември

Пускат частично „Черни връх“ в края на септември
Не бързината, а качеството по време на ремонтите е най-важно, коментира кметът Йорданка Фандъкова

Реконструкцията и разширението на бул. „Черни връх“ се извършват в срок, като до края на септември трябва да бъде пуснато движението в участъка между бул. „Тодор Каблешков“ и ул. „Джон Атанасов“.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта. От началото на октомври ще могат да се движат автомобили в този участък, макар че още няма да е поставен износващият слой асфалт. На 25 август предстои да започне работата по втория етап от проекта в участъка до ул. „Флора Кънева“, която ще продължи до края на годината, информира кметът.

Тя каза, че работата по бул. „Витоша“ е приключила, движението е пуснато, още се изчисляват санкциите за фирмата изпълнител. Кметът е „върнал“ обекта заради забележки по подходите за майки с колички, по тротоарите, както и заради няколко капаци на шахти, които не са били добре нивелирани.

Продължава и ремонтът на ул. „Козлодуй“, който ще приключи през ноември, както и на ул. „Богатица“, чиито първи етап ще е готов през септември, а целият ремонт – до края на годината. В напреднал етап е реконструкцията на бул. „Владимир Вазов“ и бул. „Ботевградско шосе“, която се очаква да приключи в началото на новата учебна година. Фандъкова отбеляза, че не бързината, а качеството е най-важното.

В отговор на въпрос за опазването на сградите-паметници на културата столичният кмет каза, че е разпоредила да се глобяват собствениците, които не се грижат за имотите си.

„В София глобите са изключително високи. Три пъти съм налагала максималната санкция от 100 хил. лв. за „Захарна фабрика“ и един път за къщата на Яворов. Към районите на Столичната община работят комисии, които следят за опасни сгради и издават съответните предписания. Огромна е и отговорността на собствениците“, посочи Фандъкова.

Тя каза, че подкрепя промени в законодателството за запазване на културните ценности. Когато собствениците не се грижат за сградите си, трябва да има механизъм, чрез който те да бъдат санкционирани. Подкрепям всяка максимално тежка санкция и идея в това отношение, която да гарантира запазването на културните ценности, отбеляза столичният кмет.

  • йорданка фандъкова

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара