Случка с уиски и Димитър Цонев

Скръбната вест за смъртта на Димитър Цонев трогна и членът на СЕМ и бивша водеща от БНТ Бетина Жотева. Тя постна на страницата си във Фейсбук жалейка за приятеля и колегата си, който почина днес. 

„Беше 92-ра. Заминаваме екип от БНТ за Женева да присъединяваме България към Европейската асоциация за свободна търговия. Аз, Митко Цонев, когото все още не познавам и двама оператори, ни настаняват с делегацията в голям и скъп хотел./за нашите представи/ Търчане, снимки, работа. И вечерта се събираме в неговата стая. Мини-барът много особен. Стърчат само гърлата на бутилките и се виждат капачките. Забелязахме една много особена, невиждана до тогава форма на бутилка.

Митко я измъква от гнездото й и четем DIMPLE. Гледахме, цъкахме и решихме да я върнем на мястото й. Много, много беше скъпа за нас. Но се оказа, че вече не можем да я поставим обратно. Митко тича до рецепцията да обяснява, че ние тука само разглеждаме, нали, обаче номерът не минава. Викат, че е отчетена на стаята. И сега, какво правим?, питам аз. Как какво?, отговаря Митко – Изпиваме я! Ми изпихме я четиримата. И си платихме. И си останахме приятели.

От тях вече сме само двама. Пак ще го пием тоя Димпъл някъде, Митак!
Да ти е леко горе!”.

Коментари

коментара