Фейсбук се превърна в некролог заради Митко Цонев

Бойко Борисов позвъни на семейството, колегите на телевизионера-безутешни

Фейсбук се превърна в некролог след смъртта на лицето на БНТ Димитър Цонев. „С прискърбие научих, че днес ни е напуснал големият български журналист Димитър Цонев. Поднесох съболезнования към съпругата му и семейството. Светла му памет”, реагира на страницата си в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов.

Митко беше един от най-жизнените, ведри и усмихнати хора, които познавах, и с които съм работил! Никога, ама никога не съм предполагал, че толкова млад ще ни напусне! Бог да го прости! R.I.P, написа във Фейсбук Найо Тицин, репортер в тогавашния Ефир 2. Прекрасен колега и приятел! Ще ни липсваш много, Мите…, сподели Цветелина Узунова, която водеше новините на националната телевизия заедно с Цонев преди години. „Почивай в мир, приятелю”, сбогува се Гриша Ганчев.

„Един от колегите в този занаят, с който ме свръзват много неща. Митко бе един от първите новинари в Дарик радио в далечната 1993 година. Година по-късно се засякохме на президентските избори в САЩ. Решихме да изкараме вечерта на вота в изборния щаб на демократите. Аз заложиш победа на Клинтън, Митко – на Буш. Спечелих от него по една бира. Оказа се последната, която изпих с този уважаван приятел и колега. Сбогом, Митко..”, спомни си бившият шеф в радиото Владимир Танев

  • димитър цонев
  • фейсбук

Източник: Nbox.bg