Българите се женят по върхове и острови (Снимки)

Българите се женят по върхове и острови (Снимки)
Вижте най-необичайните места за бракосъчетание у нас

Модата на сватбите на необичайно място се развихря с пълна сила това лято в България. Влюбени се надпреварват да разменят брачни клетви на странни и дори опасни места. Церемониите на исторически забележителности, на морския бряг или в градината на някой хотел са отдавна минало. Вижте последните ексцентрични хрумвания на младоженците, които Nbox събра. Вчера двойка влюбени си размениха халки на връх Вихрен, на близо 3000 метра надморска височина. Младоженецът бе в дънки, но булката му облече бяла рокля, макар и с туристически обувки.

На площада в центъра на Калофер се ожениха през уикенда Димитър и Гергана Кузмич. Кметът Румен Стоянов лично водеше ритуала на полянката пред заведението. С трикольор през рамо той произнесе прочувствена реч и връчи брачното свидетелство на булката. Гергана е от Пловдив, а Димитър е калоферец. Двамата минаха под арка, украсена с рози, а розовото бе избрано за водещ цвят на цялото тържество. Напоследък все повече хора от цяла България избират града на Ботев за място на сватбеното си тържество.

От миналата година сватби могат да се правят и на остров Света Анастасия край Бургас и дори на кораба, който извършва превоза до приказното място в морето. И българи, и чужденци вече са изпитали невероятната емоция да си кажат „да” на остров, а двойка, която не успя да стигне до него заради бурното време, се врече във вярност на борда на корабчето, което носи същото име. Сватбарите могат да изберат ритуалът да се проведе следобед, като тогава имат възможност да поканят до 100 гости – колкото е капацитетът на корабчето. Вечерната сватба е подходяща, ако младоженците и техни приятели и роднини имат желание да пренощуват. Тогава ще трябва да орежат списъка с гости до 50 души. На комфорта в хотелската част обаче могат да се насладят най-много 12 човека и то с допълнителните легла, които се предлагат. Останалите поканени имат вариант да се приберат на суша или да преспят под звездите, ако си носят спални чували или надуваеми дюшеци.

Като принцеса пък се чувства всяка булка, избрала за най-важния ден в живота си замъка край бургаското село Равадиново. Въпреки упреците, че сградата е доста кичозна и няма нищо общо в атмосферата в това кътче от България, много двойки решават да се пренесат във времето на рицарите.    

  • сватба
  • вихрен
  • света анастасия

    Източник: Nbox.bg