Нова телевизия пуска втори докторски сериал

Нова телевизия пуска втори докторски сериал
След „Откраднат живот” ще гледаме и „Семейство за пример” на Нико Тупарев

Нова телевизия пуска още един докторски сериал, след големия успех на „Откраднат живот”, чиито втори сезон ще започне след броени дни. Това е първата българска сапунка, който ще се снима в два града – София и Варна. Работата по нея започва през пролетта и лятото на следващата година и ще бъде излъчена есента. Положително становище за реализирането на проекта с работно заглавие „Семейство за пример“. Сериалът ще бъде продукция на Нова телевизия и продуцентската къща „Олд скул“ на Нико Тупарев. Идеята е реализирането да даде възможност за реклама на Варна в национален ефир, както и в интернет пространството.

Според плановете ще бъдат заснети 12 едночасови епизода, за чиято реализация са необходими около 1.2 млн. Максимумът, който може да си позволи Нова телевизия като участие е 80%, което означава, че се очаква Варна да предостави 200 хил. лева.

Сумата предстои да бъде гласувана от местните депутати, след като продуцентът предостави конкретни разчети и параметри на договора. Идеята е да бъде сключено тристранно сътрудничество между Общината, телевизията и продуцентската компания. Самият сериал ще бъде драма по жанр. Главният герой е изключително успешен сърдечен хирург, които освен на добра кариера се радва на щастлива любовна връзка в София. По стечение на обстоятелствата обаче работата го отвежда във Варна, където се налага да прекарва половината от всеки месец. В морския град точно преди да се ожени той среща друга любов. Така започва да води двойнствен живот и на практика да има две семейства в двата града.

Чрез героите в сериала ще има възможност да се рекламират всички важни събития и локации във Варна. Рекламата на продукцията ще започне поне 3-4 месеца по-рано. Освен това ще се проведе кастинг във Варна за ролите, които ще се играят в града. „Олд Скул“ направи хитовите продукции „Стъклен дом“ и „Мисия Лондон“, но се провали със сериал именно по Нова – „Отплата”. 

  • сериал
  • нова телевизия

    Източник: Nbox.bg