Лудогорец в битка за 12 милиона евро

Лудогорец в битка за 12 милиона евро
Орлите ще се облажат от новите бонуси в Шампионската лига

Ръководството на Лудогорец ще прибере минимум 12 милиона евро ако влезе в групите на Шампионската лига. Орлите вече са с единия крак вътре, след като победиха Виктория с 2:0 в София. Реваншът в Пилзен е утре от 21.45 ч.

Според новите правила на турнира, които ще важат до 2018 г., всеки един отбор ще получи 12 милиона евро бонус само за участието в груповата фаза. За сравнение, когато орлите играха в Шампионската лига преди два сезона, сумата бе 10 милиона евро.

В групите всяка победа ще носи по още 1,5 милиона евро, а равенството продължава да струва 500 хиляди евро. Достигане до осминафиналите ще осигурява възнаграждение от 5,5 млн. 1/4-финалистите ще вземат по 6 милиона евро, а полуфинал ще се осребрява по 7 милиона. Шампионът ще забогатее с 15 млн, а финалистът – по 10,5 милиона евро. И на тези нива има увеличение, сравнение с преди два сезона.

Максималната сума, която може да вземе даден клуб от участието си в турнира, е 54,5 милиона евро.

Лудогорец вече заработи 2 милиона евро от бонуси, заради достигането до плейофната фаза. Клубът ще прибере парите, независимо дали се класира за групите.

  • лудогорец
  • шампионска лига

    Източник: Nbox.bg