Братя Диневи продадоха „Венид Еър“

Братя Диневи продадоха „Венид Еър“
За продан е обявена и една от яхтите на бизнесмените от Влас

Авиокомпанията „Венид Еър“, която е собственост на братята Динко и Йордан Динев, едни от най-големите инвеститори в недвижими имоти в България, наскоро е била продадена, съобщава BIG5.

Фирмата бе създадена преди повече от десет години, за да обслужва комфортно обзаведения частен самолет на милионерите Cessna Citation 525.

Цената, която са взели за авиокомпанията не е известна, но се знае, че купувачът е българин. Заедно с фирмата върви и обслужващият персонал, който години наред работеше за братя Диневи.

„Венид Еър“ е базирана на летищата в Бургас и София. Самолетът й бе предлаган под наем.

Според експерти в бранша причините за продажбата на авиокомпанията са две.

Първата е свързана с многото разходи по компанията. Освен това самолетът вече е остарял и е трябвало да бъде закупен нов.

Другата теория за сделката, която идва от „доброжелателите“ на братя Диневи е, че милионерите нямат финансова възможност, да издържат „Венид Еър“ и се е наложили свиване на разходите около бизнеса им.

Освен това Динко и Йордан са обявили за продан и една от яхтите си, която притежават от седем-осем години. Плавателната машина според тях била морално остаряла и нямало да е изненада, ако в най-скоро време милионерите се сдобият с още една нова, по-модерна яхта.

Бизнесмените от Влас вече притежават една от най-тузарските яхти – „Патриот 2”, в която дори има концертна зала за камерен оркестър. Освен със скоростта си, плавателният съд се отличава със забележителен лукс. Всички мебели на палубата са в бяло, там има и джакузи, а спалнята и банята към нея са с френски прозорци. Яхтата е дълга близо 26 метра, двата й двигателя развиват по 1823 конски сили, стига за четири часа от „Марина Диневи” до Истанбул. Има непрекъсната безжична връзка с интернет навсякъде по света през сателит. Яхтата е напълно климатизирана, като притежава и специална жироскопна система.

  • диневи

    Източник: Nbox.bg