Трафикант на мигранти остава зад решетките

Трафикант на мигранти остава зад решетките
Ангел Мечев има 8 предишни присъди

Постоянна мярка задържане под стража на 30-годишния Ангел Мечев постанови Бургаският районен съд. Ангел е обвинен в нелегален трафик на мигранти. Един от най-тежките аргументи на съда е сериозното криминално минало на Мечев.

Той има 8 предишни осъждания. На 15 август около 11.19 ч. в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за два съмнителни джипа, преминаващи по бургаския булевард „Проф. Яким Якимов“, към кръговото кръстовище на магазин „Метро“. Заради подозрения, че с тях се превозват мигранти полицията е предприема бързи действия. Така в „БМВ Х 5″ и „Мерцедес ML“, със софийска регистрация, управлявани от 27-годишният Атанас Джелебов и 30-годишният Ангел Мечев, се оказали общо 40 нелегално преминали мъже, жени и деца от Ирак

На този етап от разследването Бургаският районен съд намира, че задържането на Мечев  под стража е най-адекватната мярка, която ще гарантира и законосъобразното развитие на последващите действия в производството, става ясно от определението на съда. Той  е лице, с висока степен на обществена опасност, като с висока степен на обществена опасност е и самото извършено деяние, твърдят районните магистрати. Защитата на Мечев – адвокат Атанас Хаджиатанасов, пледира за по-лека мярка, за да може клиентът му да се грижи за майка си, която била в тежко  психическо състояние. Мечев е осъждан осем пъти. Последната му присъда е пробация, която все още търпи. Това не го е възпряло да реализира настоящото деяние, подчертават магистратите. С влязла в сила присъда на Бургаския районен съд, от 15.12.2005 г., на Мечев е било наложено ефективно наказание от 2 години затвор. По това наказание той не е реабилитиран. Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас, в тридневен срок. В петък пред съда бе изправен съучастникът на Мечев – Атанас Джелебов. Към него магистратите бяха по-снизходителни, тъй като не е осъждан и му определиха мярка за неотклонение парична гаранция от 4000 лв. В съда стана ясно, че дори след като е бил задържан и освободен от служителите на МВР на 16.08.2016 г., на 19.08.2016 г. доброволно се е явил, за да бъде привлечен като обвиняем. Джелебов днес дойде в съдебната палата, за да подкрепи авера си с надеждата, че ще го пуснат. 

  • трафиканти
  • мигранти

    Източник: Nbox.bg