Закопчаха 44-годишен мъж за пожара в Тютюневите складове

Закопчаха 44-годишен мъж за пожара в Тютюневите складове
Любомир Данчев е запалил сграда на ул. „Екзарх Йосиф“, огнената стихия се е разпространила бързо

Любомир Данчев беше привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура-Пловдив за умишлен палеж на бивши Тютюневи складове в град Пловдив.

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Любомир Данчев, на 44 г., от гр. Пловдив, за това, че на 20 август 2016 г. е запалил сграда на ул. „Екзарх Йосиф“ №13 със значителна стойност, собственост „Р. И. П. А.“ ООД-Пловдив. Пожарът се е разпрострял и върху други сгради, намиращи се на ул. „Иван Вазов“, собственост на същото дружество, на ул. „Капитан Андреев“, чийто собственик се установява, и на ул. „Г. М. Димитров“, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД-Пловдив.

Пожарът е представлявал опасност за живущите в района, а запаленото имущество има историческа и художествена стойност. От деянието са последвали значителни вреди. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия – извършен е външен оглед на местопроизшествието, разпитани са множество свидетели, приобщени са веществени доказателства – снимков и видеоматериал. Видеоматериалът е предоставен от гражданин, заснел началото на пожара. Предстои извършване на допълнителни огледи, които ще бъдат направени след разрешение на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, като вероятно това ще стане във вторник или сряда. Назначена е и в момента се изготвя пожаро-техническа експертиза за изясняване причините на възникване на пожара, механизмът, мястото, откъдето е започнал и възможността да се разпростре върху околните сгради.

Утре главният прокурор Сотир Цацаров ще проведе работна среща в Пловдив с ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, наблюдаващия прокурор, разследващите полицаи и директора на ОД на МВР-Пловдив за набелязване на спешни мерки по разследването на случая. Разследването е в активна начална фаза. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се събират доказателства за всички възможни версии за извършване на престъплението и се изяснява дали е налице съучастие. Ще се проверява дали привлеченият като обвиняем е бил склонен или подпомогнат от други лица при извършване на престъплението. Обвиняемият Любомир Данчев е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е без постоянен адрес, криминално проявен и до момента е осъждан многократно.

  • тютюневи складове
  • пожар

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара