Плажовете на Слънчев бряг и Несебър са топ нарушители

Плажовете на Слънчев бряг и Несебър са топ нарушители
300 бона глоба грози курортите заради куп злоупотреби

Плажовете на Слънчев бряг са сред тези с най-много нарушения. 300 000 лева санкция грози ивицата Слънчев бряг Север, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя на място се запозна как вървят повторните инспекции по плажовете като обобщи, че голяма част от пропуските, установени при проверки в началото на сезона са били отстранени. 40 плажа са минали през повторната инспекция, като най-сериозни нарушения са констатирани на „Слънчев бряг Север“ и „Несебър Юг“. Става въпрос за превишаване на позволената площ за поставяне на търговски обекти на платената зона, както и равнопоставеност при достъпа до морето от платена и безплатна зона.

В момента се извършва проверка на ивицата „Слънчев бряг Център“ като проблеми на този етап в нея не са открити. Заедно с министър Ангелкова в обиколката участва съветника й Живко Табаков, който е и общински съветник в Бургас. Малък инцидент стана по време на брифинга на Ангелкова, заради силното августовско слънце на журналистка й прилоша като медицинските екипи реагираха бързо. Линейка пристигна за 5 минути. 

  • плаж
  • слънчев бряг

    Източник: Nbox.bg