Вижте кои са собствениците на Тютюневите складове

Вижте кои са собствениците на Тютюневите складове
Бившият почетен консул на Италия в Пловдив е отговорен за три от четирите склада, обяви кметът Иван Тотев

Пловдивският кмет Иван Тотев съобщи кои са истинските собственици на четирите изгорели склада в Тютюневия град. На първите три имота притежател е фирма „Рипа ООД“, регистрирана на бул. „Руски“ 77 Пловдив. Тя е представлявана от бившия почетен консул на Италия в града на тепетата Пиетро Луиджи Гиа, съобщава в. „24 часа“.Складът, който изгоря последен в съботната нощ, е на „Галакси Пропърти груп ООД“, регистрирана на бул. „Дунав“ в Пловдив. Собствениците й притежават цигарената фабрика.

„Създаваме комисия заедно с Mинистерството на културата, която в рамките на един месец да обследва състоянието на опожарените сгради и да излезе с предписание към собствениците“, обясни Иван Тотев. По думите му до момента никой не е влизал в изпепелените складове, защото там все още дими. Кметът категорично отрече твърденията за ново строителство на мястото на унищожените културни паметници.

„Нямаме подадени инвестиционни намерения за никакво бъдещо строителство върху тези имоти. Нямаме дори неформални разговори със собствениците на тези складове. Твърденията за строеж на молове са в сферата на конспирацията“, заяви градоначалникът. Попитан дали пожарът е бил умишлен, той заяви, че не си и помисля подобно нещо.

„Бях там във въпросната нощ. Беше много страшно. Акълът ми не побира, че човек може да направи подобно нещо, каза кметът. По думите му няма закон, който да задължи собствениците да реставрират имотите си, които са паметници на културата. Единствено можем да им вменим да ги обезопасят, за да не пострадат минувачите, което сме и направили, каза Иван Тотев. 

  • тютюневи складове
  • иван тотев

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара