Човек на БНТ ще води „Пирин фолк”

Човек на БНТ ще води „Пирин фолк”
Строги изисквания към облеклото на певците

XXIV-тото издание на международния фестивал „Пирин Фолк” Сандански ще зарадва любителите на македонската песен и с нови водещи на сцената на Летния театър. В ново амплоа ще видим художествения ръководител, хореограф и продуцент на Ансамбъл „Чинари” – Асен Павлов. Многократно присъствал на сцената на фестивала като танцьор и хореограф на впечатляващи спектакли, тази година абсолютният професионалист ще влезе и в тази различна роля.

 

Асен Павлов завършва през 1990 г. Националното училище за танцово изкуство – гр. София, а творческият му път на танцов артист започва в Ансамбъла на Строителни войски. През 1992 г. е приет в Държавния ансамбъл „Филип Кутев”. От 1995 г. е преподавател в Националното училище за танцово изкуство – гр. София. Изявен водещ в телевизионните шоу-предавания „Български уроци” и „Надиграй ме” по БНТ.

До него на сцената като водеща ще застане една изключително красива и чаровна дама – телевизионният журналист и водещ Даниела Колева. Тя има богат опит от ефира на БНТ, БТВ и Нова ТВ. Специализирала е в Дирекция „Новини” на италианската телевизия Rai 1, а от 2002 г. до 2006 г.

 

За първа година на фестивала има специално изискване за сценичното облекло на всички участници, а именно: всеки сценичен тоалет трябва да съдържа елемент от характеристиката на облеклото на македонска фолклорна област. Така звученето на песните и визията на певците ще са в симбиоза и ще допълнят цялостното внушение на фестивала под надслов „Магията на традициите”.„Пирин Фолк” Сандански ще се проведе на 27 и 28 август 2016 г.

  • пирин фолк
  • водещи

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара