Невероятна Мирела Демирева със сребро в Рио

Невероятна Мирела Демирева със сребро в Рио
Българката преодоля 1.97 метра и завоюва отличието

Българката лекоатлетка Мирела Демирева спечели сребърен медал на Олимпийските игри в Рио. Състезателката ни в дисциплината висок скок успя да преодолее 1.97 метра. още в първия си опит на височината, което се оказа достатъчно за отличието.

26-годишната Демирева изравни личния си рекорд в дисциплината със 1.97 метра, осигурявайки си второто място в крайното класиране. Така след 16 години без олимпийско отличие в леката атлетика, България отново има медал от най-престижния спорт на Игрите! Последната ни медалистка беше Тереза Маринова, която стана шампионка в тройния скок през 2000 г. в Сидни.

„Щастлива съм, че успях да донеса радост на толкова много хора“, заяви тя непосредствено след състезанието, като сподели, че е била много притеснена. 

Това е вторият медал за България на олимпиадата в Рио де Жанейро, след като по-рано състезателката ни в борбата Елица Янкова спечели бронз.

Шампионка е испянката Рут Бейтия, а фаворитката в дисциплината Бланка Влашич от Хърватия остана трета, като преодоля 1.97 метра, но от втори опит.

  • мирела демирева
  • рио

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара