В Австрия: Български полицаи прекарват нелегално бежанци

В Австрия: Български полицаи прекарват нелегално бежанци
Родните униформени използвали мигрантската криза, за да повишат доходите си

Български полицаи участват в прекарването на нелегални имигранти в Европа. Това твърди австрийският вестник „Ди Пресе“ в обширна статия, в която се твърди, че т.нар. „Балкански маршрут“ не е напълно закрит.

„Балканският маршрут“ не е закрит, а трафикантите се пренасочват към Унгария, Хърватия и Словения, пише още виенското издание. Доказателство, че бизнесът на трафикантите процъфтява са данните на Федералната криминална полиция, според която броят на нелегално влезлите в Австрия с помощта на трафиканти, е почти същия както този от миналата година, когато техният брой бе 20975 души.

От федералната полиция не съобщават точните данни за тази година, но от там уточняват, че той не се различава от миналогодишните. „Снимките от социалните мрежи ясно показват, че тази година много повече хора от Африка потеглят към Европа“, казва ръководителят на централната дирекция за борба с трафика на хора във Федералната полиция Гералр Тацгерн, цитиран от БГНЕС.

Според изданието граничните полицаи в страни като България и Македония използват бежанската криза, за да увеличат доходите си.

  • бежанци

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара