Репортерът на Нова тв Румен Бахов се изгаври с перничани

Жители на пернишкия квартал „Рудничар“ в неволята си стигнаха и до националната телевизия заради постоянен теч на тяхната улица. Става въпрос за улица 13-та, откъдето извира вода от….половин година. 

Хората твърдят, че от шест месеца подават сигнали, но до момента резултат няма. Затова се принудили и да подадат сигнал до Нова телевизия. Съкварталците се опасяват, че ще плащат солени сметки за кубици, които не са консумирали.

„50 кубика вода извират на денонощие от тук“, каза от мястото репортерът Румен Бахов, посочвайки дупка в земята на ул. 13-та.

В желанието си да направи аткрактивен репортаж от една дупка в циганския квартал на Перник, Бахов буквално се изгаври с хората.

Първо накара малко детенце да му покаже как си играе в образувалата се локва, след това накара възрастен мъж с джапанки да си измие краката в нея, а за капак свали бялата жилетка от една жена и я накара да я накисне във водата на калната улица – за да покаже на зрителите как в кв. „Рудничар“ хората се перат.

Малко по-късно Румен Бахов извади пластмасови чашки и ги раздаде на хората, като ги прикани да си отпият от локвичката чиста питейна вода. Самият той пръв си гребна с чашката и отпи.

Накрая Бахов завърши с изречението: „Това беше пърформънса ни от улица 13-та в красивия пернишки квартал „Рудничар“. 

Виждайки, че е видимо разстроена, Бахов каза на жената, която накара да си свали жилетката, че ще й купи нова жилетка.

На мястото на репортажа бе извикан и говорителят на Община Перник Адриан Скримов. Той призна за проблема, заради който не само хората, но и общинската администрация е подавала множество сигнали до ВиК.

„Хората от улицата са подавали сигнали и до нас. Те са предадени до местното ВиК. Вчера получихме уверение от тях, че ще отстранят проблема до няколко дни”, каза Адриан Скримов.

Скримов каза, че за щастие такива гледки в града стават все по-малко заради сменения водопровод.

Управителят на ВиК Перник Борислав Иванов пък казал на Румен Бахов вчера в телефонен разговор, че знаел за сигнала само от два дни.

Адриан Скримов обаче репликира, че си е напвил труда да провери и че последният подаден сигнал до дружеството за въпросната дупка е от малко повече от месец и половина.

Надяваме се след това телевизионно траги-комично скеч шоу на Румен Бахов да си струва и ВиК най-после да си свърши работата.

Коментари

коментара