Голът на Божидар Васев привлече внимание чак в Лондон

Голът на миньореца Божидар Васев във вратата на Септември, както и абсурдните условия, при които се проведе първото полувреме на мача между Миньор и Септември – София, привлякоха вниманието на европейския канал Евроспорт.

Каналът се излъчва в 54 държави, сред които и България на 20 различни езика.

„Състоянието на терена, както и единственото попадение в мача между Миньор (Перник) и Септември (София) привлякоха вниманието дори на колегите от Лондон“, коментират на фейсбук страницата на канала.

Наставникът на Миньор Перник Христо Янев използва профила си в Twitter, за да изрази възхищението си от представянето на „чуковете” срещу Септември София.

Авторитетното футболно издание 433 дори сподели публикация за попадението в своята страница с подзаглавие: „Но може ли да го направи в…” в комбинация с дъждовна емотикона.

Лично Янев ‘ретуитна’ публикацията на 433, пишейки в своя профил. „Без коментар. Изключително горд съм от това уникално представяне. Моят отбор, Миньор Перник. Чудесна работа, момчета. Невероятен и уникален момент. Уау”, бе коментарът на Христо Янев.

Припомняме, че въпреки лошите метерологични условия и локвите по терена футболистът на Миньор Божидар Васев шутира топката от средата на терена към вратата на Септември и успя да прескочи вратаря и вкара красив гол. Това се случи в 19-тата минута на мача, който бе прекратен след първото полувреме заради тежките условия на игра.

Предстои мачът да се доиграе, но все още не е определена дата кога това ще се случи.

 

Коментари

коментара