Прекратиха мача между Миньор и Септември след красив гол на Божидар Васев

Джъд, сняг и наводнен терен прекратиха мача между Миньор-Перник и Септември – София. Двата отбора изиграха само едно полувреме, след което ръководствата на отборите и съдийската бригада взеха решения той да не продължи, с оглед безопасността на футболистите и от двата отбора. 

Въпреки лошите метерологични условия, първото полувреме завърши с победа на Миньор – Перник. В19-тата минута на мача Божидар Васев вкара страхотен гол от средата на терена. Топката се приземи право в мрежата на Септември и това бе единственото попадение за полувремето.

Очаква се утре, ако времето позволи да бъде изиграно и второто полувреме на мача. Ако се окаже, че това е невъзможно, второто полувреме ще бъде насрочено за следващ ден.

Според треньорът на Миньор Христо Янев решението да бъдеп рекратен мача е добра с оглед безопасността на момчетата:

„Това е решение, което главният съдия може да взема. Добре е, че го прекратихме и дано няма контузии. Ние се подготвяхме за мача, но нищо нямаше как да се получи на терена. Радвам се, че футболистите са окей. Имаше момчета, които бяха премръзнали. Може би това трябва да ни бъде като пример и да се вземат решения в полза и на двата отбора.

Длъжни сме да се съобразим, въпросът обаче е, че не виждам как ще се променят условията утре. Имаме много дълъг път, не трябва да си мислим, че сме постигнали нещо. Трябва да подобрим всичко, което можем.

Видяхме гениалният гол, който вкара Божидар. Ролята на по-опитните е огромна и ясна и целият отбор ги приема позитивно. Те носят и по-голямо самочувствие“, заяви старши треньорът.

Според спортният директор на Септември Кристиян Добрев мачън въобще не е трябвало да започва при тези условия:

„Това решение трябваше да се вземе още преди мача. Може би ги достраша. Днес играхме на някакво подобие на терен, защото на тези локви не можеше да се играе. Изпълкомът трябва да вземе едно хубаво решение, а то е българските отбори да играят през в периода пролет-есен, а не тогава да се почива и в такова време да се играе. Януари и февруари не стават изобщо за игра. Това са ненормални условия за футбол.

Този мач изобщо не трябваше да започва. Ако в България се играе пролет-есен, ще са много повече позитивите. Никой обаче не смее да вземе такова решение, събират се сега да махнат Коце Гергинов, защото той не се съобразява с никого и сега ще търсят как да му отрежат главата. Чисто метеорологичната обстановка не позвоилява през тези месеци да се играят срещи. В най-доброто време юли, юни не се играе.

Като гледам сега как го обръща на сняг, не мисля, че утре ще може да се играе, ние категорично няма да искаме да играем. Това по всички правила на футбола е червен картон. Не може вратарят да спира стопроцентова голова ситуация и да не се даде червен картон.

Надявам се реферът да бъде наказан, защото по този начин нещата можеха да са коренно различни. Абсолютна грешка на съдията“, заяви Добрев.

„Най-големият проблем е, че нашият отбор е млад и иска да игра футбол. Не на лед, не на вода, не на сняг. Виждаме, че с чужденци и гастарбайтъри нищо не става и футболът ни копае дъното“, добави още директорът.

Коментари

коментара