ГЕРБ гласуваха ПРОТИВ бюджета на Община Перник за 2021г.

Съветниците от ПП ГЕРБ гласуваха с „въздържал се“ и „против“ при приемането на бюджета на община Перник за 2021 г., съобщиха от пресцентъра на партията. Въпреки това, кмета на Перник Станислав Владимиров се подсигури с гласовете на БСП, АБВ, съветниците на Хр.Ковачки, Димитър Колев и други и успя да си гласува бюджета.

Общинският съветник Любомир Жотев изрази съмнения, че оптимистичните цифри, заложени в бюджета, са изпълними, що се отнася до собствените приходи. Кметският екип изтъква, че това е рекорден бюджет за общината. Рекордна е обаче и държавната субсидия за Перник, допълни общинският съветник Андрей Павлов.

Приетият бюджет на община Перник е скандален поради невъзможността да бъде изпълнена приходната му част. Така аргументира своя вот „против“ общинският съветник от ПП ГЕРБ Милена Миланова. Тя подчерта, че в бюджета са заложени суми, които са абсолютно несъбираеми, ако се съди от Отчета за касовото изпълнение на бюджета за 2020 г.

Мотивът на кметския екип беше, че ниската събираемост се дължи на пандемията от коронавирус. Напомням, че продължаваме да живеем в условията на извънредна обстановка, допълни Миланова. Тя подчерта, че залагането на неизпълними параметри в бюджета е лоша практика от времето, в което кмет на общината беше Росица Янакиева, а Станислав Владимиров – неин заместник. Именно по този начин Община Перник беше доведена до най-голямата задлъжнялост през последните години, категорична е Миланова.

Бюджетът на Община Перник бе приет с 25 гласа „За“, 2 „Против“ и 7 въздържали се.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Приеха Бюджет 2021 на Община Перник

Коментари

коментара