„Черният път“ в кв. Изток, на който живеят 70 семейства, ще бъде асфалтиран…ама друг път

Жителите на улица „Созопол“ в  кв. Изток ще трябва да изчакат още една година, за да бъде преасфалтирана улицата до блоковете им. Това стана ясно от отговор на кмета на Перник Станислав Владимиров, прочетен от неговият заместник Стефан Кръстев във връзка с проблема им по време на заседанието на Общинския съвет. 

Припомняме, че около 70 семейства, които живеят в блоковете, бяха упълномощили общинския съветник Явор Рангелов да направи питане към общинската администрация кога ще бъде възможно преасфалтиране на участъка. Улицата е асфалтирана само до Второ РПУ, а след това е черен път, с участъци постлани с чакъл. При валежи и лошо време преминаването към блоковете може да стане само с кола и ботуши. Непосредствено до сградите се намира и 11-то учиилще на същата улица. При лошо време родителите могат да оставят до входа на училището децата си, само ако се придвижват с коли.

В питането се казва, че от Кметство Изток периодично запълват дупките с инертни материали, но след валежи те отново се отварят и преминаването става мъчение.

Улица „Созопол“ обаче не е включена в поименния списък на капиталовите разходи на общината за 2021г., стана ясно от отговора на кмета. За нея ще бъдат предвидени средства за следващата 2022г.. Кръстев уточни, че се изисква технологична подготовка и реализация за обновяване на улицата. Дотогава тя ще бъде периодично изравнявана и насипвана, както досега.

„Това означава, че до 2022 година хората ще дишат прахата и ще се прибират с ботуши по домовете си, така ли да ви разбирам?„, попита общинския съветник Явор Рангелов, но въпросът му остана без отговор.

Коментари

коментара