Извънредно: Директори и учители решават днес дали да продължат да учат присъствено в Пернишко

Директорите на училища и техните учители в Пернишко ще трябва да решат днес как биха желали да продължат учебния процес  – пръсъствено или дистанционно, на база личните наблюдения и сили към момента. В рамките на деня, всички директори трябва да предадат позицията си на областния управител на Перник Емил Костадинов, който да вземе решение в рамките на тази седмицата, научи zaPernik.com.

Събирам мнението на всички директори и учители и решението ще бъде съобразно с това, което те казват. Няма да се бавим. Ще действаме бързо и съобразно с обстановката в Перник„, каза Емил Костадинов пред zaPernik.com.

Очаквайте новини скоро по темата„, каза областния управител на Перник.

Министърът на образованието Красимир Вълчев подчерта, че всяка област е специфична и трябва да се приложи динамичен, локален и диференциран подход за продължаване на обучението в оставащите 6 седмици до Коледната ваканция.

Не може да затворим напълно училищата, нито все едни и същи ученици да са в процес на електронно обучение“, категоричен бе министърът.

Препоръката му към областните щабове бе по всякакъв начин да избягват неприсъствено обучение на учениците от начален етап; да се прилага диференциран подход било по общини, било по отделни училища.

Очаквайте подробности в ZaPernik.com!

Коментари

коментара