БОЙКОТ за първи път в историята на Перник! Феновете на Миньор отказват да отидат на мач

Феновете на ФК „Миньор“- Перник категорично обявиха бойкот на скъпите билети, коитоим бяха определени за мача между Миньор и Септември на стадиона в Драгалевци, София. 

Те написаха: 

„Миньорци, решението да НЕ присъстваме на мача в Драгалевци е ОКОНЧАТЕЛНО!!!
Мачът ще бъде излъчван по Диема спорт и Ви каним всички заедно да гледаме мача във фен клуба в 17:00 часа в понеделник 14,09,2020г.
ВИНАГИ ВЕРНИ – ВЕРНИ ДО СМЪРТ !!!“

Обявената цена за билет на перничанин е с рекордните за Втора лига 15 лв. Това си е направо тройна цена за мачовете от лигата, които обикновено струват 5 лв. От фен клуба на перничани веднага реагираха с декларация, като изразиха мотивите и възмущението си. Спорд тях целта на ръководството на Семпетмври е пернишкия тим, който се слави с една от най-верните си агитки да остане без достатъчно привърженици.

След реакцията на феновете, те са получили обаждане, в което им е било предложено цената на билета да се намали на 10 лв. , но при условие да бъдат допуснати само 150 човека от агитката на Миньор.

След проведено съвещание на агитката е било решено да се обяви пълен бойкот на мача и нито един фен да не присъства на стадиона в Драгалевци.

„Ние сме Миньор – Перник, няма да позволим да се гаврят с нас. Не искаме това да се случва повече“,

категоричен е председателят на феновете Ангел Вангелов .

Досега за домакинска среща на Стадиона на мира билетите винаги са били на цена от 5 лв.  Миньорци искат така да бъде и на другите стадиони. Според Вангелов условията на стадиона в Драгалевци въобще не са приемливи за подобна цена от 15 лв. на човек. Той припомни, че феновете на Локомотив също са имали подобен проблем на предишен мач.

В декларацията пернишките фенове призовават всички агитки в страната да се противопоставят на това печалбарство, за да има справедливост за всички.

Така футболистите на ФК Миньор-Перник ще играят срещата, предвидена за 14-ти септември без подкрепяща я публика.

Явно стратегията на Септември – София да лиши противниците си от поддръжници добре си върши работата. Вероятно са доволни, дори и с по-малко кинти в касата.

Коментари

коментара