СТРАШЕН ЕКШЪН: Невиждано от десетилетие меле на улица „Младен Стоянов“ взриви Перник

Див екшън се e разиграл между мъже от ромски произход в Перник, научи ZaPernik.com. Скандалът е станал на улица „Младен Стоянов“ в Перник, преди няколко вечери. Невиждано от десетелиетие меле се разигра в Перник.

Около полунощ се струпват десетки хора, пищят жени и деца. По първоначална информация група мъже са се скарали. Чуват се псувни, мъжки ревове. Удари. Деца и жени пищят. В мелето участват над 10 човека.

Оказва се, че това са общински блокове, в които живеят социално слаби хора, настанени там.

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров потвърди, че е получил сигнал за мелето и веднага започва проверка на всеки един от живущите в блок 11 на ул. „Младен Стоянов“, като ще бъдат изгонени всички, които имат нарушения там.

Отделно кмета на Перник е по-драстичен в мерките си, като казва, че ще състави програма-план, да бъдат разпродадени масово социалните жилища на пазарни търгове, в които могат да участват всички перничани.

„Ние им даваме жилища, а те се бият. Този побой ще бъде първи и последен, защото ще е урок за всички. Общината влиза с цялата тежест на подробна проверка в блока, която започва още днес“,

каза Станислав Владимиров – кмет на Перник пред zaPernik.com.

„Против съм да има толкова много социални жилища в Перник. Администрацията ми ще изготви план, за продажбата на общинските жилища на хората – правят се търгове, явяват се и си ги купуват, а след което ги поддържат и плащат данъци“,

каза кметът на Перник.

Коментари

коментара