Заради covid-19 Валентин от село Габров дол отново остана без работа

Ръст на безработните заради пандемията от Ковид-19, отчитат от Агенцията по заетостта.

Работата си в началото на кризата губи и 51-годишният Валентин Георгиев. В момента той разчита единствено на пенсията си за инвалидност, но не е изгубил надеждата, че някой от работодателите може да протегне ръка.

Повече за Валентин можете да прочетете:

БРАВО, ДОБРИ ХОРА! След статията в ZaPernik.com десетки се обадиха на бедното семейство от Габровдол! Те вече имат печка, но молят за дърва, храна и топли дрехи

След публикацията на ZaPernik.com: Направиха предаване за бедстващото семейство в Габров дол. Валентин благодари сърдечно на всички, които му помагат, мечтае да има работа – ВИДЕО

Спомняте ли си за Валентин?

Bulgaria ON AIR  разказва историята на Валентин от пернишкото село Габровдол.

„Отидох на контролен преглед. При самия преглед съвсем случайно установи, че имам тумор. Даде ми направление за болницата в Перник, там да отида на кабинет и директно ме приеха на легло, а на другия ден операция“, споделя Валентин за Bulgaria ON AIR.

Това се случва през 2008 г. След операцията той преминава през лечение с химиотерапия и казва, че сегашното му състояние позволява да работи, въпреки че с решение на ТЕЛК се води с 95% инвалидност.

За работодателите обаче то е достатъчно, за да му обърнат гръб.

„Тогавашният ми работодател установи, че съм в болница, няма да мога да съм му полезен. Веднага след като ми минаха болничните ме махна“, коментира 51-годишният мъж.

Въпреки трудностите, той успява да намери работа през годините. Или поне до месец март тази година, когато остава само с пенсията си, която трудно може да покрие нуждите му.

Единственото му желание е днес отново да си намери препитание. Въпреки неволите и трудностите, които животът му поднесъл, Валентин не е изгубил вярата в утрешния ден.

Коментари

коментара