Изпращат абитуриентите в училищата. Полицията нащрек, следят и от камери

От днес до 26 юни ще се проведе тържествено изпращане на абитуриентите в дворовете на училищата. От страна на ОДМВР – Перник са предприети всички действия за осигуряване на безопасността и сигурността на зрелостниците, съобщиха от полицията.

В районите на училищата и в населените места ще бъде засилено полицейското присъствие за недопускане на инциденти и произшествия. Служители на „Пътна полиция“ ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще се използват възможностите на системите за наблюдение и видео-контрол и всички нарушители ще бъдат санкционирани съгласно закона. 

От полицията призовават абитуриентите, учителите и родителите, за спазване на всички мерки за безопасност и сигурност. Зрелостниците да не се показват от прозорците на автомобилите и да се спазва необходимата дистанция при движение. Под никакъв предлог да не се сяда зад вола след употреба на алкохол и по възможност да управляват опитни шофьори. Дори и водачите да не бъдат спрени в момента на нарушение, законът позволява те да бъдат санкционирани за него по-късно. Да се спазват указанията на контролните органи и да не се предприемат рисковани маневри на пътното платно. 

При нарушения и инциденти да се подават сигнали на тел. 112 или на най-близко стоящия полицай. 

 

Коментари

коментара