Перник изпрати над 500 възражения на граждани при Ревизоро срещу инвестиционно намерение за обработка на химични отпадъци

Над 500 възражения, които бяха подадени в община Перник срещу инвестиционното предложение на софийската фирма  „ЕКОМА“ ЕООД за „Внедряване на технология за обезвреждане на отпадъчни химични вещества в два модула; „Внедряване на технология за третиране на опаковки, замърсени с опасни вещества и „Инсталация за рециклиране на разтворители“ вече са обработени изпратени до МОСВ и РИОСВ – Перник.

Мотивите на перничани срещу инвестиционното намерение са, че обработката на отпадъчни и химични вещества сериозно ще увреди въздуха в града, който и бед това не е от най-чистите, а мястото, където иска да се позиционира фирмата се намира непосредствено близо до жилищни блокове. Припомняме, че преди месец имаше обществено обсъждане по темата, на което представител на фримата не успя да убеди перничани, че това което имат намерение да правят в града е безвредно.

Възраженията срещу инвестиционното предложение на „Топлофикация – Перник“ АД за „Добавяне при работата на горивната инсталация – ТЕЦ Република за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнително гориво – биомаса“, които са 462, също са изпратени до Министерството и регионалната инспекция, съобщават от община Перник.
Гражданите ще бъдат своевременно нформирани за резултатите от техние възражения.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Кметът на Перник отряза фирма „Екома“ ЕООД, която искаше да унищожава опасни отпадъци на територията на бившия завод „Токоизправители“

Възраженията срещу обработка на опасни отпадъци в Перник станаха 513

128 възражения от граждани срещу преработката на опасни отпадъци са постъпили в Община Перник

 

Коментари

коментара