Възраженията срещу обработка на опасни отпадъци в Перник станаха 513

513 са вече възражения срещу инвестиционното предложение на „ЕКОМА“ ЕООД за „Внедряване на технология за обезвреждане на отпадъчни химични вещества в два модула“; „Внедряване на технология за третиране на опаковки, замърсени с опасни вещества“ и „Инсталация за рециклиране на разтворители“, постъпили до днес в деловодството на община Перник.

Перничани продължават да искат да се преустанови процедурата по издаване на разрешително по инвестиционно предложение на фирма „ЕКОМА“ ЕООД, както и да се отнеме издаденото вече разрешително, което дава право за складиране на опасни отпадъци. Възражението им е породено от липсата на цялостна концепция и информация за инвестиционното предложение.

В община Перник постъпват и възражения относно инвестиционно предложение на „Топлофикация – Перник“ АД за „Добавяне при работата на горивната инсталация – ТЕЦ „Република“ за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнително гориво – биомаса“. В срок до 02.03.2020 г. включително ще се приемат писмени възражения, мнения и становища по реализирането на горепосоченото инвестиционно намерение.

Коментари

коментара