ВОЛЯ! Български боец побеждава на ринга само с една ръка, подготвя се от Перник за ММА дебют

Снимка: Венелин Анков

Българският боец Денис Данаилов изуми целия свят. Спортистът ни слави страната и гордо носи трибагреника на гърба си във всеки свой мач. А най-изумителното е, че побеждава противниците си…само с една ръка…

 

Снимка: Борис Балканджийски

До момента Денис Данаилов, който живее и се състезава в Германия, има общо 7 аматьорски мача, от които 3 победи, 2 равни мача и 2 загуби.

А сега му предстои дългоочаквания дебют в ММА на 29-ти септември в Берлин. На професионалния ринг Денис ще се изправи срещу Арноут Калус, с който вече е играл в аматьорската група и има равенство.

В България Денис срещна подкрепата на треньора по бокс Венелин Анков от пернишкия клуб по борба „Боец“. С него Денис тренира от лятото на миналата година.

Снимка: Борис Балканджийски

„Радвам се, че го срещнах, правим много добра подготовка. Той е световен шампион, много добър спортист и за мен е чест да тренирам с него“, каза Денис за треньора си от Перник.

Двамата работят здраво по предстоящата среща. Треньорът Венелин Анков вече е изгледал всички мачове на опонента и има поглед върху предимствата и слабите му страни. По думите на Анков, Денис е подготвен много добре физически, наблягат на тактическата част.  Венелин Анков е доволен от подготовката и очаква победа с нокаут.

Снимка: Борис Балканджийски

Денис също е спокоен за предстоящата среща. Той познава противника си  от аматьорските борби, когато са били опоненти и са завършили наравно. И двата мача са били в по-голямата си част на земя и за това сега Денис и треньора му  Анков са предпирели тактика да изиграят мача на стойка.

Тренировките са тежки за Денис, но той е убеден, че всичко, което прави си струва и че именно бокса е неговата съдба.

„След всяка тренировка не мога да си поема въздух, но това е нещото, което обичам да правя най-много„, казва Денис.

Коментари

коментара