Мащабна спец акция в Пернишко! Бандити се укриват в гората на Боснек, обградени от барети

Спецакция на МВР и баретите край село Боснек е причината за присъствието на полицейски спец части в Перник, както ZaPernik.com събощи по-рано. Повод за акцията е взривен банкомат в Сапарева баня тази нощ. Ченгетата са влезли по следите на бандитите, които в последните няколко месеца взривиха и обраха седем банкомата.

Намерен е джипа на престъпниците, в него са парите от последния обир. Самите бандити се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района.

Операцията е под ръководството лично на главния секретар на МВР Младен Маринов.

„След преследване и заградителни мероприятия колегите са засекли автомобила, с който е извършено престъплението и извършителите. Те са преминали през полицейските блокади. Имало е риск за живота на служителите. Минали са през дерето на реката и сега се укриват в гората. Има един задържан. Други трима се издирват. Може да са въоръжени. Текат огледи на адресите на извършителите. Това са хората, които са замесени в част от обирите на банкомати, но не са само те”, каза в предаването „Здравей, България” Младен Маринов, главен комисар на МРВ.

„Знаем кои са другите трима, които търсим. Продължаваме издирването”, допълни още той.

В сряда банкомат беше взривен в София на улица „Велчо Атанасов“ в квартал „Редута“. Крадците са успели да вземат 60 000 лева.

 

Коментари

коментара