Младежи събират бригада за почистване горичката на квартал Тева

За умствения капацитет на човек най-много говори отношението му към природата. Това написа перничанинът Янислав Първанов по повод поредния захвърлен боклук в горичката над квартал Тева. Ето какво пише той в групата на квартала във Фейсбук:

За умствения капацитет на човек най-много говори отношението му към природата.
До 15-16 годишните, които се събират в гората над Тева:
Кой очаквате да извози боклуците ви от гората? Няма вечно майките ви да ви перат гащите. Поемете малко отговорност в тоя живот! Елементарно е…
Гората над Тева е зарината от боклуци. С приятели планираме след края на извънредното положение да се организираме за цялостно почистване. Ще пиша тук и се надявам и други хора да се включат.

Както наскоро zapernik.com писа, гората над квартал Тева от години е превърната в сметище, което не спира да расте. Малко от местните жители подемат инициатива да изчистят поне част от боклуците, но нови отпадъци продължават да се изкхвърлят отново и отново.

Строителни отпадъци, битови отпадъци, пластмасови бутилки, части от коли и гуми, стара покъщина и дори стари документи с лични данни на хора могат да се намерят в горичката, която иначе би била райско място за разходки, пикник и игри, ако перничани имаха съвест и я пазеха чиста. Малко след нея е сметището, където всеки може да си извози боклука.

Коментари

коментара