Пернишките „Тигри“ с благородна акция: Да „свалим маските“ и да бъдем хора!

Пернишкият таекоундо клуб „Тайгър Тийм“ подде благотворителна инициатива с маски. От клуба, в духа на пандемията от коронавирус пуснаха маски за лице с тяхното лого, като средствата, които съберат ще бъдат дарени на домове за сираци и възрастни хора в пернишко. 

Кристиян Игнатов, председател на пернишкия спортен клуб по таекуон-до и кикбокс  „Тайгър Тийм“ отправи чрез Zapernik.com видеообръщение към всички преничани.

„В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, искам да пожелая на всички вас да бъдете добри хора, да бъдем истински и да ви пожелая благодат. Да свалим маските, защото, когато си фалшив пред някой, който искаш да заблудиш какъв човек си, това много бързо се разкрива и този човек ще остане наранен.

Ние взехме решение да направим едно добро дело и да дарим усмивки на едни хора, които наистина го заслужават.

За да си добър треньор и за да си добър спротист на първо място трябва да си добър човек. Да си скромен, да си възпитан, да си човек, който винаги е готов да подаде ръка на ближния си, да си човечен с хората покрай себе си. Точно това гласи и един от принципите в спорта, който практикуваме – таекуондото.

Ние решехме да произведем маски с логото на нашия клуб, а събраните средства ще бъдат изцяло насочени към благотворителност. Искаме да подпомогнем  дом за деца, лишени от родителска грижа, дом за сираци или дом за възрастни хора. Ще се свържем с Община Перник и ще говорим къде в област Перник можем да помогнем на такива домове за възрастни хора или за сирачета“, казва Кристиян.

Той се обърна и към всички добри, хора, които не са свързани с клуба да се включат в помощ и да направят добро и призова всички, които са съпричастни с идеята да се свържат с него на страницата на клуба във Фейсбук.

На фона на пандемията от коронавирус, хората, на които искат да помогнат от клуба са оставени просто да съществуват и не им се обръща достатъчно внимание, смята още Кристиян.

Той поздрави волейболен клуб Миньор – Перник за тяхната инициатива с маските, за която можете да прочетете ТУК.

„Това, че спортисти и спортни клубове подемат такива инициативи ми говори, че спорта възпитава по един различен начин и дава различни ценности, важно е това да е от ранна детска възраст. За това призовавам всички хора: Спортувайте, нека вашите деца спортуват, това което им харесва. Перник винаги се е гордял с успешни школи и спортисти, които прославят името на града“, казва още Кристиян в обръщението си.

Коментари

коментара