Пълен хаос и безобразие по гарите! Медицински работници още не могат да се приберат от нощна смяна до Перник, ходят пеша по линията

Снимка: канал 3

Перничани, при това работещи като медицински лица, са били принудени да се прибират от нощна смяна пеша, съобщиха до zaPernik.com.

Хората са били принудени да се придвижат пеша по жп линията от Горна Баня до Владая, за да се приберат по домовете си, след като цяла нощ са се грижели за болните. Влакът, който е трябвало да спре на жп спирката е преминал транзит и хората са изпаднали в безисходна ситуация. От гара Владая обаче са се отзовали отново на Централна гара. Диспечерът на Владая им е казал, че влака на 12,30 е международен и ще спре, но няма да отвори вратите. Хората минали нощна смяна, все още са в София и не са се прибрали.

„Браво! Така ли се грижим за медицинския персонал, от който се очаква да спасява живота ни?“, пита перничанка.

Заради крутите мерки за озаптяване на недобросъвестни граждани, решили да пътуват по повод и без повод, въпреки извънредното положение, от БДЖ спряха 39 влака и ограничиха спирането им на определени гари.

От железопътната компания предупреждават, че влакове, които пътуват в посока Централна гара София или заминават от гарата в столицата, няма да спират в гарите и спирките на територията на град София. По този начин първите или последните гари по маршрута на влаковете преди или след Централна гара София ще бъдат гарите Елин Пелин, Костинброд, Яна, Реброво и Владая.

При предприемане на пътуване е необходимо клиентите на БДЖ да разполагат с всички необходими документи и попълнени декларации с основание за своето пътуване, тъй като подлежат на проверка преди да бъдат допуснати до влака. При недоказана необходимост, пътниците ще бъдат пренасочвани към влакове в посока , начална за тяхното пътуване.

Мяраката е до 20-ти април 2020г. Движението на влаковете във всички останали гари ще се осъществява без промяна в тяхното разписание.

Коментари

коментара