Бойко Борисов пусна кранчето на софийската вода за перничани

Бойко Борисов пусна символично водата на Перник. С типичния си стил, премиерът на слизане от колата първо предупреди всички да стоят на разстояние един от друг.  Всички присъстващи на срещата бяха с маски заради пандемията от коронавирус. Борисов пусна чешмата при Клон 2 и дори напръска леко кмета на Перник Станислав Владимиров „за здраве“.

Преди да дойдат на място Борисов, заедно с кмета Станислав Владимиров обиколиха през квартал Църква, като пернишкия градоначалник показа на премиера по кои улици ще бъде подменен водопровода на града със средствата отпуснати за Перник още преди нова година. Борисов е поинтересува и за нивото на язовир Студена. Той каза, че днес са приели решение, с което перничани могат още от утре да ползавт законно софийската вода докато текат необходимите документации. Така още от утре Перник ще премине в новия по-лек режим на водата – от 6 сутринта до 22 вечерта.

Бойко Борисов благодари на работниците за добре свършената работа, на кмета на Перник и на своите министри и заместник министри, „които работиха акто един екип“.

Днес Министрески съвет гласува и одобри софийската вода да потече към Перник. „Чакаме КЕВР да издаде разрешение и водата става собственост на Перник“, каза Бойко Борисов.

На срещата, която продължи само няколко минути, присъства областния управител Емил Костадинов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В края на срещата Борисов бе изпратен до джипа си от кмета Владимиров, а двамата си удариха лактите за „чао“.

Коментари

коментара