На три болни деца от Перник помогна фондация „Богданова и Данаилова“ с постановката „Ние, Гераците“

Знаете, че ние винаги споделяме истината с вас, такава каквато е. Държим на прозрачните отношения и отчетността, а човечността е от вас. Следващите редове са за вас….

Таза почва една от майките на Перник, основали фондация „Богданова и Данаилова“ в помощ на всички нуждаещи се перничани. Наскоро фондацията организира благотворителна постановка в Перник, от която бяха събрани близ 3000лв. С тях фондацията помага на три болни деца.

„Събраните средства от благотворителната постановка „Ние, Гераците“ бяха преведени по сметката на трима наши съграждани, които подадоха документи към Фондацията ни „Богданова и Данаилова“. Събраната сума бе 2980 лв, които ние закръглихме и в сметките на нуждаещите се пуснахме по точно 1000 лв.

Хората, за които се борим са :

1. Бебе Ники -на 2 годинки. Той се ражда преждевременно в 28г.с само 1070 гр. Той се пребори за живота си, но сега отново трябва да се бори с тежката диагноза ДЦП. Ники посещава ежемесечно клиника в Турция, както и провежда ежедневни рехабилитации в България.
Обръщението, което родителите изпращат е: „Здравейте, аз съм Лилия майката на Ники. Той е дълго чакане дете, измолен от Бог с много сълзи. Ники е роден на 10.11.2017г, в седмия месец с тегло 1070 гр. след тежка протекла двуплодна бременност. За съжаление, братчето му почина. Ники се пребори и остана жив, но в тежко състояние. Седмица след раждането си той получава мозъчен кръвоизлив, след който лекарите ме посъветваха да се откажа от него и да имам други деца. Та той е моето сърце, моята душа, моят живот. Реших да се откажа от себе си в името на детето си.
За огромно съжаление, при посещение при очен лекар се оказа, че той има атрофия на очния нерв и може да загуби зрението си. След още изследвания се оказа, че Ники има и гърчова симтоматика. В България не ни бе предложено адекватно лечение. Направихме консултация с лекари в Истанбул. За щастие, турските невролози дават надежда за Ники,но е необходимо дълго и продължително лечение.
С цялото си майчино сърце Ви моля да ни подкрепите в трудната и дълга борба, която ни предстои!“

2. Иво Христов 18 г–диагнозата му е Неврофиброматоза тип 2 или по-просто казано-болест, поразяваща с туморни образувания мозъчните нерви в централния и гръбначния мозък. В момента Ивчо е в Русия. Това сподели самият той :“ Пет години. Четири мозъчни операции. Осем книги и една мечта да оздравея.
Приятели, започнах нова битка за здраве и живот. Днес в Обнинск (Русия) ми бе направена втората процедура от протонотерапията.
Опитвам се да се справя с притеснението. Страхувам се от неизвестното, но продължавам да работя върху новия роман.
Далеч съм от България, но ви нося в сърцето си! Колко и трудно да е, обещавам ви, че ще се боря. Дължа го на семейството си. Дължа го и на вас! “

3. Третият човек, на който помагаме по желание на родителите ще запазим в анонимност. Самото детенце не знае, че е болно. Имаше операция в чужбина, която в скоро време ще разберем дали е била успешна.
В тежките моменти е много важно да запазим психиката на децата. В модерно и технологично време като нашето това е изключително трудно. Затова ние уважаваме желанието на родителите. Всички документи на детето са прегледани и одобрени от лекари.

4. Вчера към нас се обърна и Вержи, майката на бебе Влади – 1 година.
Момченцето е с ДЦП, а в Турция дават надежда, че то ще проходи, докато тук в България, предвижданията са инвалидна количка. Ето какво ни сподели майката на Влади :“ Момченцето ни е родено в 33г.с. Извадиха го в последния момент, преди да изпадне в клинична смърт. Моят живот също беше застрашен. Но на нас ни е отредено да се борим и да живеем! Всичко в детето ни се развиваше нормално, до третия месец. Тогава забелязах ме, че не задържа главата. От тогава до сега Влади посещава рехабилитационни центрове. Преминахме през много страшни диагнози като хидроцефалия, микроцефалия и съмнения за квадеипареза. Отчаянието ни отведе в Турция. Там му бе поставена диагноза ДЦП-спастична диапереза. Април месец ни предстои заминаване за Турция. Там на детенцето ще бъдат направени специалнлни шини за крачетата и отделно две седмици рехабилитация. Тук идва и моята молба към всички, които са се докоснали до съдбата на Влади. Всичко, което имахме вече дадохме. С цялото си майчино сърце молим за Вашата помощ “

Всяко едно събитие, което подготвяме е една огромна отговорност за нас. Подготвили сме много интересни проекти, с които да изненадаме нашите съграждани. А така и ще помагаме. Да обединим цял град в името на всички тези съдби си заслужава!

„Сърцето ни е Перник!“

Адресът, на който можете да ни намерите е град Перник, ул. Радомир 1/в сградата на социални/, етаж 1 /следвайте табелите/
Това е сметката на Фондацията. Постъпленията по нея се разпределят равномерно между всички подали документи.
IBAN BG61FINV91501017392937.
Телефон за контакти :
Венеция Данаилова – 0896322207
Катрин Богданова – 0899878895