Учат съветниците в Перник как да гласуват с таблети. Отложиха приемането на Бюджет 2020 за 5-ти март

С обучение как да гласуват с таблети започна днешната сесия на общинските съветници в Перник, видя zapernik.com.

Съветниците бяха инструктирани как да гласуват електронно преди старта на заседанието. То започна с питания към кмета на Община Перник.

Въпреки обучението, гласуването започна с фалстарт и някои от съветниците имаха проблеми с таблетите. За да не се протака времето първа точка се гласува,, на ръка,,.

Стана, ясно, че на днешната среща няма да бъде разглеждан и приет Бюджета на общината, за тази година. Той ще бъде гласуван на 5-ти март на извънредна сесия.


Припомняме, че дни преди заседанието кметът Станислав Владимиров върна за преразглеждане бюджетът на общината и свързаните с него структура на общинската администрация и Програма за управление и разпореждане с общинска собственост.
Днес се очаква да бъде разгледана и гласувана структурата на общинската, администрация.

Сред точките, включени в проекта за дневен ред са и исканията на гражданите за онлайн излъчване на сесиите и промяна на правилника за работата на ОБС и неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

В предложения от председателя на ОбС дневен ред влизат две наредби. Едната е запреместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи, елементите за градското обзавеждане и за рекламна дейност на територията на общината, а втората е за изменениеи допълнение на наредбата за общинско имущество, съобщи БНР.

Кметът връща за ново разглежданес мотива , че е незаконосъобразно, решение от сесията от 30 януари, свързано с помещения отдадени за ползване на партия ГЕРБ и друго старо решение от 2018г,. свързано с прехвърлянето на сграда от ДКЦ1 в полза на общината заради допусната фактическа грешка..

Коментари

коментара