Кметът на Перник Вяра Церовска даде охраната на извадения гранит на прокуратурата и МВР

Кметът на Перник Вяра Церовска пусна сигнал в прокуратурата за охраната на извадения гранитен площад. Това стана след като журналисти от “Господари на ефира” успяха да купят гранитна плоча “на черно” от охраната на обекта.

“Предвид излъчените репортажи в „Господари на ефира“, които засягат ремонта на площада в Перник държим да Ви информираме,че кметът на община Перник Вяра Церовска е разпоредила проверка за охраната на гранита.По случая е сезирана полицията и прокуратурата. Назначена е и комисия,която до две седмици ще излезе с резултати какво е количеството на съхранявания  материал(гранит) и отговаря ли на отремонтираната част. След като бъдат анализирани резултатите ще бъде насрочено обществено обсъждане в най-кратки срокове”, съобщиха от Община Перник за “За Перник”.

Гранитът се съхранява в склад на фирма, която е избрана в проекта, който бившата кметица на Перник, покойната Росица Янакиева реши, че трябва да го извади, за да постави плочки, които да започнат да се ронят в близките години, както честа бе практиката в Перник.

гранит площад