Някъде край Трън: Млад мъж събира боклуци по пътя

Случвало ли ви се е докато пътувате с колата, да си изхвърлите фаса през прозореца? Или пък нещо друго? Следващият път преди да го направите, прочетете това: 

„Пътувах към гр. Трън, за да помогна на една самотна баба. Изведнъж встрани от пътя забелязах спрял автомобил. Вгледах се по-внимателно и се оказа, че неговият собственик е спрял там, за да събере боклука около пътя. Спрях до него, за да го поздравя за това, което прави, и да го попитам дали мога да му бъда полезен. Отговори ми с усмивка, че това е нещо, което той прави редовно и е приел като своя лична кауза. Докато си говорехме видях, че на задната седалка има детско столче и в него малко детенце. Този човек разбрах, че е от София, кара доста приличен автомобил и въпреки възможностите си, въпреки детето в колата, той е спрял да събира боклука, който са хвърляли някои безсъвестни граждани.
Направих тази снимка, защото искам чрез нея да помоля всички хора, които я видят, да не хвърлят боклук по пътя, а и за да дам за пример този мъж в интернет пространството.
МОЛЯ, СПОДЕЛЕТЕ!“
Лео Кадели