Христо Райков напълни с портокали зейналите към Владая дупки на Лили Винетката

Огромни дупки се отвориха по главния път Е-79в района на Владая. От пътната агенция обясниха, че неравностите на пътя вече са запълвани ведднъж, но обилните валежи са отнесли поставения асфалт. И обещават, че когато времето позволи пътят ще бъде асфалтиран наново.

Видео:Голяма част от трафика от София за Югозападна България минава именно през Владая. А дупките създават проблеми на шофоьрите не само през светлата част на деня, но и през ноща, когато предспоставките за инциденти заради намалената видимост се увеличават.

Мъж с очила: „За дупките – много не ми харесаха изобщо. Аз съм от София, ама за пръв път минавам оттука….

Шофьор на автобус: „Ами има дупки, определено, които след Владая нагоре до Мърчаево са по – на често…

Решихме да премерим и колко дълбоки точно са дупките на пътя. Ето тази достига 10 сантиметра.

Съседна дупка е дълга един метър и половина.

Христо Райков: Реших да направя един експеримент, с който да проверя дали за 30 минути шофьорите, които преминават през проблемния участък ще нацелят една от най – големите дупки, въпреки сигналния цвят. За тази цел ще напълня дупката с портокали. Има два варианта – или пътното препятствие ще се напои с прясно изцеден фреш, или по – късно ще почерпя колегите с портокали.

20 минути след началото на експеримента автомобил напои дупката с пресен фреш от портокали. От пътната агенция обясниха, че в началото на зимата пътят е кърпен частично, но обилните валежи са отнесли положения асфалт. Пред екипа ни обещаха да направят огледа на въпросния участък и когато времето позволи да положат нов асфалт на пътя-

Коментари

коментара