Народното творчество е живо! Новият хит „Перник вода нема“ обиколи кръчмите и националните медии само за едно денонощие!

Напук на критикарите, най-новия пернишки хит „Перник вода нема“ на певицата от Перник Ива Давидова за едно денонощие се превърна в най-слушаната песен не само в пернишко, но и се завъртя по националните медии. 

След като първи ZaPernik.com писа за най-новия пернишки химн, за фолклорния хит излъчиха btv, Господарите, Монитор, 24 часа и други национални медии.

„Господарите“ са направили смешен монтаж с песента на Давидова, в края на който дори се появява бившия шеф на ВиК Ваньо Сушата.

В сайта ZaPernik.com до момента песента е харесана от 2,4 хиляди души.

Във видео канала youtube, само за едно денонощие песента е гледана 50 000 пъти, а близо 1000 души са я харесали.

В социалната мрежа Фейсбук буквално завря. Всеки споделяше песента по социалните групи и на профилите си.

Но най-голямото признание е от самите перничани…

От снощи във всички пернишки кръчми се върти новото парче „Перник вода нема“, а в някои от тях са я пускали повече от пет пъти за една вечер.

Въпреки негативната и възмутена реакция на някои хора, песента усмихна много перничани с чувство за хумор, които въпреки тежкото положение не са загубили умението да се надсмеят над нещастията.

Светла Кръстанова пише: „Не всеки може да разбере тънкия шопски хумор. Това си е неговия начин да отрази действителността. Да се надсмее над всеки проблем и недъг. Народно творчество има и днес“.

Неизвестен пише: „Затова перничани ще си останат диви селяндури… Първо – създадена е песен, второ – като гледам коментарите, перничани реално се кефят на тая простотия. Този град не заслужава да се оправи“.

Фани Сергиева: „Прочетох коментарите ! Абе хора това е изкуство. Как може да се обижда изпълнител,който пее блестящо,който изкара цялата самоирония и чувството за хумор над проблема и го претвори в песен? Чували ли сте фразата : Който пее зло не мисли? Чували ли сте за метафора, за граовски хумор? Аз поздравявам Ивето. Точно такава песен трябваше в момента.Закачлива ,весела,игрива и в същото време с послание. Надсмиване на проблема.Това е Сила. Браво ! :)“

Коментари

коментара