Удариха контрабандата на цигари и алкохол в Перник. Арестуваха мъж от Зидарци заради кило тютюн, цигари и 20 литра алкохол

Сн: Интернет

Пернишки полицаи иззеха голямо количество акцизни стоки без бандерол.

Спецоперациите са проведени в рамките на два дни от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник. На 12 и 13 февруари, органите на реда проверели множество търговски обекти и автомобили на територията на цялата област.

2120 къса цигари, 1, 2 килограма нарязан тютюн и 20 литра алкохол са  конфискувани при проверка на имот в пернишкото с. Зидарци, обитаван от 47-годишният Г.Р. Мъжът е задържан за 24 часа с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Перник.

От магазин за продажба на алкохол и цигари в гр. Трън и лек автомобил били иззети 1940 къса цигари от различни марки. На собственика на обекта и автомобила, 36-годишният Д.С. ще бъде съставен акт за административно нарушение от представители на Митница Столична. При инспекция на сладкарница в центъра на гр. Брезник са иззети 100 къса контрабандни цигари. И там стопанина на локала ще бъде глобен.

Засиленият контрол продължава.

Коментари

коментара