Духовничката Руми Борисова с жалейка за Ирена Соколова

Снимка: Фейсбук

Бившата журналистка и приближена до Гигинския манастир Руми Борисова пусна жалейка във фейсбук по повод политическата кончина на областния управител Ирена Соколова, след като по-рано днес премиерът Бойко Борисов я уволни и посочи като „политическа грешка“.

Ето с какви думи се обърна Руми Борисова към бившата вече областна управителка на Перник Ирена Соколова:

„Ние когато напра`име грешка, си я понасяме по един начин …“, каза българският министър-председател по време на заседанието на Министерския съвет днес в присъствието на медиите. И веднага след това обяви, че освобождава Ирена Соколова от поста областен управетел на Перник.

Лесно може да се докаже, че Ирена Соколова беше сред най-работещите областни управители, за да не кажа най-, защото изпълни институцията със смисъл, придаде стойност. И да – когато човек работи, може и да сгреши, но когато не прави нищо, няма как да допусне грешка. Аз така и не разбрах заради каква точно персонална грешка на областния управител на Перник, Соколова е отстранена от длъжност, затова оставям с впечатление, че грешката е на министър-председателя и я „понася“ като се лишава от доказал се в работата си човек.

Благодаря ти, Ирена Соколова, за всичко, направено от тебе и твоя екип на територията, където беше областен управител през последните години и където аз живея, а то е много, много, много … Надявам се да съм сред ближните ти“, пише Руми Борисова.

Снимка: Фейсбук