Бойко Борисов поиска да му докладват за водата в Перник – ЕТО КАКВО МУ КАЗАХА!

Преди да започнем искам да ми кажете по няколко думи за водата в Перник„, обърна се Борисов към министрите.

В петък направихме извънредна проверка на положението с водата в Перник. Установихме, че е имало подаване на вода към помпената станция в Радомир. Установи се, че е махнат водомера към тази станция. Към нея трябва да се подава вода само при аварии“, обясни Нено Димов.

След пломбирането на помпената станция притокът към язовира е по-голям от разхода„, каза още министърът на околната среда и водите.

През последните дни тенденцията е почти изравняване на притока от оттока„, добави регионалният министър Петя Аврамова. „Търсим допълнителни алтернативни източници на вода. Вече имаме направени срещи с експерти. Имаме внесени официално две предложения от експерти. Днес ще се разглеждат и ако експертите решат, че те са удачни, тогава ще направим доклад за необходимите средства за реализация на някое от тези предложения„, поясни министърът на регионалното развитие и благоустройството.

При двуразовото пускане и спиране са се увеличили авариите„, разкри още тя, а премиерът констатира, че водопроводната мрежа на Перник не е пипана сигурно 50-60 години.

Каква е пътната обстановка? Чистите ли навсякъде„, попита Борисов. „Засега нямаме проблеми, чисти се цялата пътна мрежа„, уточни Аврамова.

Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира състоянието на язовирите. „От 418 язовира на 182 се искат документи за започване на ремонтните дейност. На 10 вече са направени строителните площадки, при другите ремонтните дейности ще започнат до края на февруари“, обясни той.

Дай боже да вали сняг непрекъснато, ще го чистим, но да напълни язовирите. Преди имахме проблеми с наводнение, сега с безводие„, заяви министър-председателят.

Когато направим грешка, си я поправяме. Освобождаваме областния управител на Перник Ирена Соколова и назначаваме Емил Костадинов„, заяви Борисов. Повече вижте тук.