Протестът на перничани пред сградата на „ВиК“ става все по-сериозен

Протестът пред сградата на „ВиК“ Перник, който е насрочен за сряда става все по-сериозен. Организаторката Надежда Димова вече е внесла нужните документи за провеждането му. 

Ето нейното обръщение към перничани:

Добър вечер на всички, както казах снощи днес внесохме уведомлението за протеста в Община Перник. Това, което събрахме като мнения и препоръки днес ще стиковаме по този начин:

1.Протеста се провежда пред сградата на „ВиКа-град Перник ул.“ Средец“N°11 на 20.11.2019г. от 9:00ч.

2.На протеста се постарахме да дадем повече гласност, ще присъстват медии.

3.Ще се напише писмо до Кмета г-н Владимиров с настояване за сезиране на Прокуратурата относно случващото се с водата, както и ще бъде поискана оставката на сегашното ръководство на ВиКа дружеството. В писмото също така ще поискаме търсене на отговорност от бившата вече кметица Вяра Церовска, както и от Областната управителка госпожа Ирена Соколова. Писмото с тези искания ще бъде от името на протестиращите, като към него ще приложим и подписка с три имена и подпис от присъстващите. С подписката целим да заявим решителността си за търсене на отговорност от всички виновни за кризата.

4.Тъй като първоначалният вариант за посещение пред „ВиК“ а, а после и пред Общината, се оказа доста разтеглив във времето, като документация, запазихме час за прием от господин Кмета. Като, който желае може да дойде с нас до Общината, където да връчим писмото на господин Владимиров.

5.Смятаме,освен нас организаторите, да се изкажете и вие, така е редно.

6.Предстоят няколко срещи с журналисти преди протеста, за които се иска мнението на хората за водната криза, иначе казано да разберат каква е атмосферата сред нас, и как ние лично ще се справяме по време на режима.
Когато уточним времето и часът ще ви информираме и се надяваме да се включите активно. Целим нашият проблем да се разбере и узнае от всички.
Понеже пътувам с влак мога да ви кажа, че тази вечер хората във влака бяха въодушевени от реакциите на Кмета, както и че реално протеста ще се състои. Имаме шанса да сме полезни на града и на себе си, нека се възползваме. Ако и вие имате препоръки и идеи споделете ги, за да ги стиковаме. Днес заедно с Крис и Еми внесохме документите в Общината и хванахме администрацията неподготвена 😁 Първо ги стреснахме със заявката за протеста, после се оказа че нямат образци, но ние си бяхме подготвили, понеже очаквахме да е така. С една дума в информационният отдел бяха шашнати, не приехме отказ и вече имаме официално трасе за протеееест.. 😁😁😁
От нас днес толкова, да ви чуем какво мислите 🤗

Коментари

коментара