Конкурс за най-красиво попълнена патриотична тетрадка между шестокласниците в ОУ „Св. Иван Рилски“ по повод 143-та годишнина от гибелта на Васил Левски

Конкурс за най-красиво попълнена патриотична тетрадка е организиран между шестокласниците в ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник.

Инициативата е на преподавателя по български език и литература Емилия Цекина и е по повод на 143-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

Тетрадките са изработени специално за проявата, която е под надслов „И знаме, и олтар“. На корицата им над ликовете на Ботев, Левски и Св. Иван Рилски е записано: „Гордея се, че съм българин“, а на фона на националния трибагреник – „Родолюбието те прави достоен българин и достоен гражданин на света“. Между тях голяма снимка изобразява името на България, изписано с телата на учениците от ОУ „Св. Иван Рилски“.

През тази седмица децата ще преписват седем стихотворения, посветени на Апостола на свободата. Те ще направят и компютърни презентации, ще се включат в рецитаторски конкурс на стихове, посветени на Васил Левски, в състезание за изработване на патриотично табло. Най-интересните ще бъдат отличени с награди.

На 19 февруари всички 123 шестокласници ще застанат на почетен караул пред бюст-паметника на Васил Левски.

Източник: БТА

Коментари

коментара