Пернишкият стриптизьор Карлос паднал пиян от дансинга, плевенчанин го довършил с кроше

Изяснени са фактическите обстоятелства, при които е настъпила смъртта на 37-годишния Кирил Димитров – Карлос от Перник, през нощта на 12 срещу 13 февруари. Това съобщиха от прокуратурата в Плевен.На 13 февруари рано сутринта в ОД на МВР – Плевен постъпва анонимен сигнал за мъж, изпаднал в безпомощно състояние пред дискотека в града. На място е изпратен дежурен екип на 02 РУ „Полиция“ и „Спешна медицинскапомощ“. Пострадалият е откаран в УМБАЛ – „Д- р Георги Странски“, където е починал.

За инцидента е уведомена Окръжна прокуратура – Плевен, където е образувано Досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от НК. Предприети са незабавни процесуално- следствени действия за изясняване на обстоятелствата около настъпването на смъртта на пострадалия.

Изяснено, че пострадалият е 37-годишен перничанин, който е довел в дискотеката за участие три жени – еротични танцьорки. Същият е употребил голямо количество алкохол, като рано сутринта при опит от негова страна да танцува, залита, пада назад, удря главата си в областта на тила. След това става и залита към маса от заведението, на която седял Маню К. на 49г. от гр. Плевен. Подразнен от поведението на пострадалия, Маню му нанася удар в областта на лицето, съобщава pleven.utre.bg.

Предварителните заключения на съдебните медици, извършили първоначалния оглед на починалото лице са за смърт настъпила вследствие на причинена черепно- мозъчна травма. В рамките на назначена по делото тройна съдебно – медицинска експертиза предстои да бъде изяснена точната причинно-следствена връзка между претърпяните от пострадалия травматични увреждания и настъпилия смъртен изход.

Маню К. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Внесено е искане в Окръжен съд –  Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Обвиняемият е осъждан веднъж за причинена смърт по непредпазливост вследствие на пътнотранспортно произшествие станало на 9 септември 2012 г. Наложено му е наказание две години „Лишаване от свобода“ с три години изпитателен срок. Присъдата е влязла в сила на 28 май 2013 г., като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на наложеното му условно наказание.