Пернишките грации респектираха с качества на международен турнир, Сияна отново закова първото място

Гимнастичките на СКХГ “Виктория“ за пореден път доказаха, че са представители на един от най-добрите  клубове в страната. Малките грации  се представиха блестящо на провелия се в спортен комплекс „Горна Малина“- международен турнир “Magic Cup 2019“ и отново показаха, че в Перник има много добра школа за развитието на художествената гимнастика. Турнирът протече при перфектна организация от страна на домакините ,община Горна Малина и техните спонсори.

Треньорката Виктория Велинова  въпреки успехите на децата казва: „Сравнително  съм доволна от нашите гимнастички. Единствено не съм доволна от тройката с топки, които бяха доста разсеяни и допуснаха глупави грешки и това им костваше място в тройката. Но човек се учи от грешките си и се надявам за следващото състезание, на което ние ще сме домакини  на 23 и 24 май т.г. да са си взели поука ,колкото и малки да са те.

Ансамбъл 2011 г.- конкуренцията при тях беше много висока. Децата играха добре, но плахо. Може би ги стресна самата конкуренция. Те вече са осъзнати гимнастички и знаят за какво става въпрос. Класираха се четвърти от 13 отбора с разлика от 0,5 точки от третото място, което беше много жалко, сподели треньорката Виктория Велинова.

При индивидуалистките- Маги Топалова от 2011-та  се справи чудесно .Имаше грешки по време на съчетанието. Въпреки това, показа голяма класа над останалите деца, които се състезаваха и взе доста по-голяма оценка. Маги  показа, че се харесва не само на мен, но и на останалите съдии. Така тя заслужено се класира на първо място в своята категория. При „А“ категория с обръч Сияна Борисова -2011 г. се представи много по-добре отколкото във Велико Търново и естествено стана първа. Тя игра по-уверено, доволна съм, каза още Виктория Велинова и добавя:

„Ива  Михайлова от 2012 г. се  класира осма, но нея я хвърлихме  в дълбокото. Тя в Горна Малина игра в „А“ категория, а трябваше да бъде в „Б“ категория“. Мнението на треньорския щаб в лицето на Виктория Велинова и Мирослава Александрова е , че Ива се е справила добре, изиграла си е съчетанието добре и са  много доволни от нея. Наставничките  уточняват, че малката гимнастичка  от много  кратко време тренира и показва добри качества.“ Очаквам от Ива Михайлова  високи резултати за следващата година“, добавя Виктория Велинова.

„Състезанието беше много силно .Играха всички софийски клубове, подкрепяха се помежду си, конкуренцията беше на ниво.  Мисля, че ние показахме, че заслужено сме едни от класните клубове в страната“, сподели още треньорката на пернишките грации-Виктория Велинова.

Коментари

коментара