Да участваш на майтап и да станеш шампион! Младите „валяци“ отвяха конкуренцията на държавно първенство по ръгби

Малките „валяци“ на Перник станаха шампиони по ръгби на шега. Това се случи, след като ръгбито и борбата в Перник си подадоха ръка и отвяха конкурентните отбори с абсолютна победа. 

За пореден път пернишкият ръгби клуб „Валяците“ доказа, че е номер 1 – този път при подрастващите. Малките ръгбисти от Перник бяха водени от състезателя по ръгби от „Валяците“ Спартак Игнатов. Всички тръгнали като на шега, без големи очаквания, а се върнали с купа.

Снимка: Викторио Любенов

За разлика от други клубове, перничани нямат база и възможности да поддържат детски отбор по ръгби, но почти любителски тренират няколко деца. А бройката от 10 деца за състезанието е допълнена от няколко деца от боксов клуб „Миньор – Перник“.

„Отидохме не с големи претенции, просто да запишем участие, а то взехме, че стнахаме първи. Успяхме да победим абсолютно всички отбори“, коментира Спартак Игнатов пред ТВ Кракра.

В групата са участвали общо 5 отбора, на принципа всеки срещу всеки, а пернишките момчета са успели да победят всички отбори.  Те са мерили сили срещу ръгбистите от Янтра, Габрово, Берковица, Локомотив и отборът на 67-мо училище.

Отборът на Валяците е създаден от бивши спортисти, перничани и всяка година е безапелационен лидер сред ръгби отборите на България. Новата реколта ръгбистчета обаче по нищо не остъпва на големите и с това си участие даде сериозна заявка за шампионското бъдеще на ръгбито в Перник.

В момента ръгбистите на Перник тренират в клуба по борба Миньор.

Коментари

коментара