Непобедимите от „Калоян Ладимекс“ с нова серия медали от тежък Европейски шампионат

Състезателите на СК”Калоян –Ладимекс” се върнаха от Европейският Шампионат –Римини /Италия -2019г.с пет медала, съобщи до zapernik.com гордият им треньор Иво Иванов.

Европейски шампионки при спаринга отборно- Девойки младша възраст станаха българките и една от тях  е перничанката и състезателка на СК” Калоян –Ладимекс „-Ивет Василева .

Вицеевропейски шампион при Юношите старша възраст – спаринг индивидуално в категория +75 стана перничанина Констатин Симеонов. Константин е и републикански шампион в една от най тежките категория в Таекун-до и в кикбокс.

Вицеевропейски стана и Калоян Лечев при 11-13 годишните в категория до 50кг.

Бронзов Медал донесе и Фердина Николаева при отборното девойки старша възраст.

Бронзов медал завоюва и Константин Симеонов при отборно спаринг юноши старша възраст .

Много добро представяне направи и Ивелин Иванов при мъжете, където играе в една от най- трудните категории, където се изисква голяма бързина и воля, една малка грешка срещу руснак не му позволи да излезе от групата и остана 6 по класиране.

Много добре се представиха и другите състезатели : Криста Чушева, Мартин Велков и Кристиян Борисов.

На Европейското по таекуон –до ITF участваха 867 състезателя от 30 страни. България бе представена от 78 състезателя, които завоюваха 10 златни, 9 сребърни и 13 бронзови отличия.

Беше много труден шампионат , вече играем по нови правила и сме в групи, много е трудно да излезеш победител и се играят много срещи, Българя се нареди на 6 място от 30 страни и трета при мъжете и жените, сподели треньорът Иво Иванов.

Коментари

коментара